banner3

Omplacering

Katter söker nytt hem

Här annonserar våra medlemmar som har bengalkatter som söker en ny familj att leva med. 
Är du medlem och vill att din katt ska synas här? Skicka ett mail med uppgifter och bild till webmaster@bengalforeningen.se

Zorr

Zorro vill ha ett nytt hem

Då Zorros matte har gått bort, behöver han få ett nytt hem. Zorro är född 2016 och bor hos oss tillfälligt.
Zorro kommer tidigare från Päivi Bargard som importerat honom.

Tyvärr kan vi inte behålla honom p.g.a min allergi och jag reagerar kraftigt på honom 🙁

Vi vill undersöka ifall det finns en möjlighet att Zorro kan finna ett nytt hem bland medlemmarna.
Zorro är en pigg, glad och snäll kille.
Det vi fått veta om Zorro vid veterinärbesök är att han bär på en tandsjukdom forl/tr, han saknar 4st tänder.
Har ni fler frågor så svarar vi gärna så gott vi kan på dem.

Kontakta mig per mail ifall ni är intresserad av att ge Zorro ett nytt hem. Zorro finns i Köping.

peterkk60@gmail.com

Vänliga Hälsningar
Peter Knudsen

Betty

SE*Junglepurrz Elizabeth Taylor

Vår lite ängsliga katt Betty (SE*Junglepurrz Elizabeth Taylor) skulle må bra av att komma till ett lugnare hem utan småbarn. När vår helvilda son för 1,5 år sen började gå/springa/klättra överallt kändes inte vårt hem tryggt för henne längre. Hon utvecklade stressrelaterad idiopatisk urinvägsinfektion. Den är visserligen bra med specialfoder och kosttillskott mot detta, men vi märker att hon ändå tycker livet är lite stressigt. Hon är inte riktigt samma katt som hon var förut. Har inte ro att lägga sig i våra knän till exempel och känner sig jagad när vår son är i farten. Vi har försökt ändra vårt hem på många sätt för att göra det bättre för henne, men vi når liksom inte riktigt hela vägen.

Betty är en väldigt social och lekfull katt. Hon vill vara med där man är (om det inte samtidigt är ett livligt barn där vill säga) och är superkelig (på sina villkor förstås, hon är ju ändå en bengalkatt). Hon älskar när man leker med henne. Kastar saker, viftar med snören, vilken lek som helst. Som en typisk bengal så är hon fortfarande som en kattunge när det kommer till lek. Hon har mest varit inne, men även ute några timmar då och då på sommarhalvåret. Att vara ute är kul och spännande, men också lite skrämmande, rätt som det är vill hon in i tryggheten igen. Hon jagar inte möss, men gärna flugor och myggor (hon har tagit kål på en och annan irriterande surrande mygga). Hon är också en väldigt vacker liten katt, ansikte att dö för och päls len som siden. Inte utställningssnygg kanske, men väldigt fin på sitt eget sätt. 10 år är hon och enligt veterinären stark och fin för sin ålder så hon har förhoppningsvis många fina år framför sig. Vi inser att det tyvärr inte är med oss då vi även hoppas på ett till barn vilket tyvärr skulle innebära ännu mer stress för Betty.

Vi har två katter och Betty var liten kattunge när hon kom till oss och den andra katten. De myser och har kul ihop, men bråkar också en del så vi gissar att deras relation spär på stressen lite. Med andra ord tror vi att hon trivs bäst som ensamkatt. Och i en familj med en eller flera trygga kattvana vuxna och kanske lugna äldre ungdommar, men inga andra djur. Helst där hon heller inte är ensam i för långa stunder eftersom hon är så social.

Är du intresserad och vill veta mer, hör av dig! Helst till olander.petra@gmail.com först för att sen boka in telefonsamtal vid lämplig tid. Föredrar du telefon direkt, ring 0704470015 så hoppas vi att jag kan svara just då.

Vänliag hälsningar,

Petra