banner3

Omplacering

Katter söker nytt hem

Här annonserar våra medlemmar som har bengalkatter som söker en ny familj att leva med. 
Är du medlem och vill att din katt ska synas här? Skicka ett mail med uppgifter och bild till webmaster@bengalforeningen.se

Johanna

Våra älsklingar Mimmi och Milo söker nytt kärleksfullt hem.

Mimmi och Milo är två kastrerade bengalkatter på 8 år, dom flyttade hem till oss som kattungar 2015. Och har sedan dess skämts bort, och även skämt bort oss med kärlek, gos, lek och uppmärksamhet.
Men nu har vi blivit fler i familjen och kan inte lägga samma tid och uppmärksamhet på Mimmi och Milo som vi tidigare gjort och som dom verkligen behöver. Vilket gör så ont i våra hjärtan. Vi letar ett nytt gemensamt hem till Mimmi och Milo. Där dom kan få utlopp av sin energi, vara sig själva, få kärleken och uppmärksamheten de förtjänar.

Mimmi och Milo är syskon från samma kull. Så som vi människor, är vi inte alltid lika våra syskon. Mimmi är en fartfylld fläkt här hemma, pratar mycket (jamar) och sitter gärna med i köket när man lagar mat, men kelar mer än gärna i soffan också. Hon är en nyfiken tjej som vill vara med överallt. Hon är brun, har gröna ögon och den klassiska bengalteckningen.
Milo är hemmets myskung och gosboll. Han ligger gärna i soffan och myser. Och sover mer än gärna i sängen. Han är en blåögd ”snöbengal”, den enda ljusa i sin kull.
Dom båda älskar att bli klappade och kliade överallt på deras mjuka päls.

Idag bor Mimmi och Milo i lägenhet med inglasad balkong, alltså är dom innekatter. Men det händer ibland att de får komma ut och då självklart i sele.

Katterna har aldrig varit sjuka eller behövt uppsöka vård. Både Mimmi och Milo är försäkrade.
Mimmi och Milo renrasiga bengaler med stamtavlor. Båda är kastrerade.

Läs gärna på om just bengaler, då rasen är väldigt speciell och kräver mer än en vanlig katt.

Katterna kommer inte att skänkas bort men det viktigaste för oss är att Mimmi och Milo kommer till ett kärleksfullt hem. Vi kommer inte att släppa iväg Mimmi och Milo till vem/vilka som helst. Dela gärna detta inlägg om du tror att du känner någon/några som letar efter 2 nya familjemedlemmar fulla med energi och som behöver mycket kärlek lek & bus.

Med vänliga hälsningar Linnea, Antonio, Mimmi och Milo.
e-mail linneandersen@hotmail.se

Betty

SE*Junglepurrz Elizabeth Taylor

Vår lite ängsliga katt Betty (SE*Junglepurrz Elizabeth Taylor) skulle må bra av att komma till ett lugnare hem utan småbarn. När vår helvilda son för 1,5 år sen började gå/springa/klättra överallt kändes inte vårt hem tryggt för henne längre. Hon utvecklade stressrelaterad idiopatisk urinvägsinfektion. Den är visserligen bra med specialfoder och kosttillskott mot detta, men vi märker att hon ändå tycker livet är lite stressigt. Hon är inte riktigt samma katt som hon var förut. Har inte ro att lägga sig i våra knän till exempel och känner sig jagad när vår son är i farten. Vi har försökt ändra vårt hem på många sätt för att göra det bättre för henne, men vi når liksom inte riktigt hela vägen.

Betty är en väldigt social och lekfull katt. Hon vill vara med där man är (om det inte samtidigt är ett livligt barn där vill säga) och är superkelig (på sina villkor förstås, hon är ju ändå en bengalkatt). Hon älskar när man leker med henne. Kastar saker, viftar med snören, vilken lek som helst. Som en typisk bengal så är hon fortfarande som en kattunge när det kommer till lek. Hon har mest varit inne, men även ute några timmar då och då på sommarhalvåret. Att vara ute är kul och spännande, men också lite skrämmande, rätt som det är vill hon in i tryggheten igen. Hon jagar inte möss, men gärna flugor och myggor (hon har tagit kål på en och annan irriterande surrande mygga). Hon är också en väldigt vacker liten katt, ansikte att dö för och päls len som siden. Inte utställningssnygg kanske, men väldigt fin på sitt eget sätt. 10 år är hon och enligt veterinären stark och fin för sin ålder så hon har förhoppningsvis många fina år framför sig. Vi inser att det tyvärr inte är med oss då vi även hoppas på ett till barn vilket tyvärr skulle innebära ännu mer stress för Betty.

Vi har två katter och Betty var liten kattunge när hon kom till oss och den andra katten. De myser och har kul ihop, men bråkar också en del så vi gissar att deras relation spär på stressen lite. Med andra ord tror vi att hon trivs bäst som ensamkatt. Och i en familj med en eller flera trygga kattvana vuxna och kanske lugna äldre ungdommar, men inga andra djur. Helst där hon heller inte är ensam i för långa stunder eftersom hon är så social.

Är du intresserad och vill veta mer, hör av dig! Helst till olander.petra@gmail.com först för att sen boka in telefonsamtal vid lämplig tid. Föredrar du telefon direkt, ring 0704470015 så hoppas vi att jag kan svara just då.

Vänliag hälsningar,

Petra